Gezonder zitten

Zitwijzer wil jouw welzijn op de werkplek verbeteren, thuis of op kantoor. Dat doen we door het geven van deskundig advies, in combinatie met degelijke en betrouwbare producten.

Onze huidige zitcultuur is rampzalig voor onze gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat Belgen gemiddeld 55% van de tijd die ze wakker zijn, neerzitten. En dat is veel, veel te veel. Niet alleen neemt het aantal zittende jobs toe, ook een groot deel van onze vrije tijd brengen we al zittend door. Nochtans is het menselijk lichaam gebouwd om te bewegen. Zitten lijkt ontspannend, maar het zet onder meer onze lage rug onder een constante druk, met alle gevolgen vandien.

Een goed ingerichte werkplek speelt daarom een belangrijke rol in levenskwaliteit. Hierbij kunnen we je helpen, en dat op twee manieren.

Klachtenpreventief - door het geven van zitinstructies

We geven toelichting over correct zitten en het goed instellen van je huidige bureaustoel. Dit is een preventieve benadering, om te voorkomen dat door verkeerd zitten tijdens beeldschermwerk fysieke klachten zouden ontstaan. Bij de zitinstructie wordt je volledige werkplek zo optimaal mogelijk aangepast, en geven we tips over gezond werken. Extra doelstelling hierbij is om jou als gebruiker aan te tonen waarom een goede zit-werkhouding zo belangrijk is. Zitinstructies kunnen individueel of in kleine groepen gegeven worden.

Klachtenbehandeling - door het opmaken van een werkplekonderzoek

Hierbij gaan we verder kijken dan enkel een zitinstructie en onderzoeken we de oorzaak van waar de aanwezige klachten vandaan komen. Dit is een curatieve benadering, bedoeld om aanwezige fysieke klachten of zelfs pijn te verhelpen door het aanpakken van de oorzaak. We overlopen samen je specifieke klachten en screenen de persoonlijke werkplek. We geven suggesties om de werkplek te verbeteren. Hierbij kunnen soms aanpassingen nodig zijn aan de stoel, tafel of toebehoren.

Alle handelingen, adviezen en persoonlijke tips worden helder gecommuniceerd en zijn steeds volgens de privacyrichtlijnen. Zitwijzer kan je helpen om je fysieke en mentale gezondheid te bevorderen. We delen hiervoor graag onze kennis en ervaringen, en zorgen dat het voorgestelde meubilair wordt aangepast aan de noden van elke eindgebruiker. Vraag hier uw persoonlijke zitinstructie of werkplekonderzoek aan.